TOKAT / ZİLE - ZİLE KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz Zile Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin Milli Eğitim Bakanlığınca Açılış onayı 23/06/2016 tarihinde gelmiştir.Onay geldikten sonra okulun  Zile ilçe Milli Eğitimin Alparslan Ortaokulu olarak kullanılan binanın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak dönüştürülmesinin uygun olacağı görüşülüp İl Valilik Makamına bildirilmiş ve Valilik Makamının da uygun görmesi ile Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Alparslan Ortaokulunun Tansu Çiller İlkokuluna taşınması ve kız İmam Hatip Lisesinin de bu okulda açılmasına karar verilmiştir.

Açılacak olan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin eğitim öğretime hazırlanıp, gerekli ihtiyaçlarının karşılanması, resmi işlemlerin yürütülmesi için ise 15/07/2016 tarihinde ,Zile Anadolu İmam Hatip Lisesinde müdür yardımcısı olarak görev yapan Yusuf Büyükarslan‘ın kurucu müdür olarak valilik makamınca görevlendirilmesi yapılmıştır.

Zile Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitim ve öğretime devam eden Mesleki Açık Öğretim Lisesi de öğrencilerinin tamama yakını bayan olduğu için ,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün komisyon kararı ile Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine alınmasına karar verilmiştir. Şu anda Mesleki Açık Öğretim Lisesi dersleri ve işlemleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde yürütülmektedir.

Yayın: 12.10.2016 - Güncelleme: 12.10.2016 14:16 - Görüntülenme: 298